fbpx

«Στις Σέρρες, στις εκδηλώσεις για τα 196 χρόνια από το θάνατο του Εμμανουήλ Παππά. Ο Σερραίος αγωνιστής, ο Μακεδόνας ήρωας, που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στην Επανάσταση του 1821, ενσαρκώνει τα σημαντικότερα ιδανικά του Ελληνισμού»

Στις εκδηλώσεις τιμής για τα 196 χρόνια από το θάνατο του Αρχιστράτηγου των Μακεδονικών Δυνάμεων το 1821, ήρωα Εμμανουήλ Παππά, στην ομώνυμη τοπική κοινότητα, στις Σέρρες, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, παραβρέθηκε χτες Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας παρέστη στο μνημόσυνο στη μνήμη του Εμμανουήλ Παππά, ιεροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, όπως και στην κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του ήρωα Αρχιστρατήγου της Εθνικής Παλιγγενεσίας και στην παρέλαση μαθητών και πολιτιστικών συλλόγων.

Συνοδεύοντας τον κ. Παυλόπουλο, ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε την οικία του Σερραίου αγωνιστή της Επανάστασης, ενώ παρέστη και στην τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη Εμμανουήλ Παππά.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι «η παρακαταθήκη που άφησε ο Εμμανουήλ Παππάς είναι ο ηρωισμός και η ανιδιοτέλεια, όπως πολύ εύστοχα τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Ο Σερραίος αγωνιστής, ο Μακεδόνας ήρωας, που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του στην Επανάσταση του 1821, ενσαρκώνει τα σημαντικότερα ιδανικά του Ελληνισμού. Μέλος της Φιλικής Εταιρείας και από τους πρωτεργάτες της εξέγερσης στη Χαλκιδική, ανακηρύχθηκε ‘αρχηγός και υπερασπιστής της Μακεδονίας’. Το παράδειγμά του εύχομαι να εμπνεύσει τις νεότερες γενιές, ως ένας από τους προγόνους μας που καθόρισαν με το παράδειγμά τους την πορεία αυτού του λαού κι αυτού του τόπου, που έχυσαν το αίμα τους για να είμαστε σήμερα όλοι εμείς ελεύθεροι».

Στις εκδηλώσεις για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρέστησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Μασλαρινός.